Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken

Wat de liefde mij vertelt – Duo Kalliste

Duo Kalliste staat voor de samenwerking van zangeres-actrice Irini Tzanetoulakou en pianiste Véronique Rubens. De twee kunstenaars creëren voorstellingen waarin klassieke muziek op een nieuwe manier gepresenteerd wordt.  Ze experimenteren met technieken uit de podiumkunsten om hun favoriete muziek nog beter in de verf te zetten. Van Brahms tot Mahler en van Britten tot Kurt Weill beschikt het Duo Kalliste over een breed repertoire dat gebracht wordt in combinatie met theater- of danselementen.

« Wat de liefde mij vertelt » is een reis doorheen het dreigende verlies van de liefde.

Het verlies van haar kinderen wordt voor een moeder het beginpunt van een intense interne strijd tussen duisternis en licht. In het laatste lied neemt Mahler ons mee naar de verbeelding: de illusie dat de kinderen zoals gewoonlijk vreedzaam aan het slapen zijn. Mahler citeert op het einde het motief ”Was mir die Liebe erzält” uit zijn derde symfonie. Dit is de overgang naar een universum van liefde en licht.

De muziek van G. Mahler en de poëzie van F. Rückert krijgen vorm in een verhaal waarbij stem en beweging tot een geheel versmelten.

 

Voorprogramma:  “Chaconne”, vioolpartita nr. 2 van J.S.Bach, door Isabel Dhallé