Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken

Traversée

Traversée is een visuele en geluidsinstallatie, die geactiveerd kan worden via een live performance van Gwendoline Robin.

Op de grond bevindt zich een landschap geïnspireerd door woestijngebieden, geisers, bergketens en smeltend ijs. Tegen de muur verschijnt via videoprojectie een organische geluidspartituur, ontstaan door de vermenging van water, aarde en ijs. Deze installatie brengt de bezoeker visueel en auditief dichter bij verschillende elementen en processen, geworteld in het besef van urgentie rond het vinden van een harmonieuzere manier om in relatie te treden tot al wat leeft.

°°°

Al meer dan twintig jaar werkt de Belgische beeldend kunstenaar en performer Gwendoline Robin met elementaire materialen (vuur, zand, water, aarde, ijs en glas) om hun metamorfoses te orkestreren in de vorm van installaties, performances en video’s. Ze heeft een unieke plek voor zichzelf veroverd in de hedendaagse kunstscène in Brussel, België en internationaal. Ze heeft een unieke plaats voor zichzelf veroverd in de hedendaagse kunstscène in Brussel, België en internationaal, en presenteert haar voorstellingen op internationale performance- en dansfestivals in Europa, Canada, Chili, Australië en Azië.