Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken

You hunter You (The area) – Sara ten Westenend

Interactieve performance (3u)

In het kader van You hunter You – The area – nodigt Sara ten Westenend u uit aan tafel voor een
diner waarbij de grens tussen maker en deelnemer, verleden en toekomst, stem en voedsel
gezamenlijk onderzocht wordt.

You hunter You is een artistiek onderzoeksproject naar een gezamenlijke taal waarin elke fase de basis legt voor een volgende fase*. Zo vormt het geluid dat werd opgenomen tijdens het
openingsritueel in februari 2022 de basis voor -The area -.

Schuif aan tafel voor een eenvoudig vegetarisch diner in een boerderij die dateert van 1866 vol
verleden en toekomst. In deze experimentele oefening naar verbinding worden de stem, het veld en het geluid van (dagdagelijkse) rituelen gecombineerd.

Deze collectieve performance wordt individueel en in stilte beleefd en is enkel via reservering toegankelijk. Reserveren kan voor het middagdiner tussen 12:00 en 15:00 of voor het avonddiner tussen 18:00 en 21:00. Inschrijven kan per individueel tijdslot (45′) ; gelieve 30 minuten op voorhand aanwezig te zijn. 

Geproduceerd ism nadine vzw en Boer Maarten.


(Deur opent)
The sounds you will hear are the sounds that were here at the farm one year ago.
The food you will eat was planted, grown and picked from that moment on. We went through spring, summer, autumn and winter… We cooked this meal yesterday, we eat it today but what does it say about tomorrow?

* The community / The season / The area / The gathering / The dresscode / The tools / The ritual / The walk / The killing / The invitation / The feast / The trophy


Sara ten Westenend (1978 NL) is beeldend kunstenaar en woont en werkt sinds 2006 in Brussel. De Ander, het Collectief, Taal en Dialoog zijn al enkele jaren de basisthema’s van haar onderzoek. Naast haar individueel artistiek werk heeft zij verschillende samenwerkingen en projecten opgezet met andere kunstenaars en ontwerpers en is ze gastdocent op LUCA school of arts. Sara ten Westenend is al vele jaren met voeding bezig en werkt als freelance kok in de culturele sector. Ze kookte o.a. in de backstage keuken van de AB, Ballet Opera Vlaanderen en het EKWC. Haar verschillende praktijken komen steeds dichter bijeen en vormen de basis voor een nieuwe duurzame praktijk waarin verbinding centraal staat.